Vegan citroencakes met pijnboompitten
- Totale tijd 50min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
3 cl Citroensap
32 cl Sojamelk
80 g Neutrale olie
60 g Amandelpoeder
140 g Suiker
20 g Bloem
200 g Bloem
50 g Boekweitmeel
2 Bakpoeder
3 tl Natriumbicarbonaat
40 g Geroosterde pijnboompitten
2 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Meet de sojamelk af in een maatbeker. Voeg de citroensap toe en schud door elkaar. Laat vervolgens 15 minuten rusten: de sojamelk zal stremmen.
3cl Citroensap 32cl Sojamelk
Stap 2 /7
Doe de olie en bloem in een kleine steelpan. Verwarm zachtjes kloppend totdat de olie licht kookt. Voeg een glas gestremde sojamelk toe en klop totdat het mengsel dikker wordt.
32cl Sojamelk 80g Neutrale olie 20g Bloem
Stap 3 /7
Haal van het vuur en voeg de amandelpoeder, suiker, pijnboompitten, een beetje rasp van de citroenschil en een snufje zout toe. Roer enkele minuten door elkaar en laat afkoelen.
3cl Citroensap 60g Amandelpoeder 140g Suiker 40g Geroosterde pijnboompitten 2 Zout
Stap 4 /7
Voeg als laatste de gezeefde bloem, boekweitmeel, bicarbonaat en het bakpoeder toe en meng door elkaar.
200g Bloem 50g Boekweitmeel 2 Bakpoeder 3tl Natriumbicarbonaat
Stap 5 /7
Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 7 /7
Laat enkele minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.